Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022
10 °c
Chios

add 3O Χουλουσί Ακάρ με δήλωσή του στη Cumhuriyetδιαψεύδει τον Έλληνα υπουργό εθνικής άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος προχθές με ανακοίνωσή του δήλωσε: “Ασφαλώς, και δεν τέθηκε θέμα “συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου“, και ούτε άλλωστε μπορούσε να τεθεί”.

Cumhuriyet – «Βόμβα» Ακάρ : Λάβαμε θετική απάντηση από τον (Έλληνα) συνομιλητή μας για κοινή χρήση στο Αιγαίο

Ερωτηθείς για την κατάσταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας απάντησε: «Διεξάγουμε τις συνομιλίες μας ειλικρινά, ανοιχτά και με διαφάνεια»

add 7«Λάβαμε θετική απάντηση από τον συνομιλητή μας για κοινή χρήση στο Αιγαίο», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, σε δημοσιογράφους, μετά την έκτακτη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ και τη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Παναγιωτόπουλο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Cumhuriyet.

Ερωτηθείς για την κατάσταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας απάντησε: «Διεξάγουμε τις συνομιλίες μας ειλικρινά, ανοιχτά και με διαφάνεια. Υπενθυμίζοντας ότι η πρώτη και η τρίτη από τις συναντήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ των υπουργείων Άμυνας και των δύο χώρων διεξήχθησαν στην Αθήνα, η δεύτερη στην Τουρκία, ο Ακάρ σημείωσε ότι είναι η σειρά της Τουρκίας, τώρα, για νέα συνάντηση.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι περιμένουν την ελληνική αντιπροσωπεία στην Άγκυρα για τη συνάντηση αναφορικά με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και ότι αυτό το θέμα το συζήτησε στη συνάντησή του με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

«Αυτό είναι σημαντικό για την ευημερία των λαών των δύο χωρών και το μοίρασμα της ομορφιάς και του πλούτου του Αιγαίου. Υπάρχει τουρισμός, ψάρεμα και πολλά άλλα πλούτη. Είμαστε υπέρ της κοινής χρήσης τους, το είπαμε αυτό. Λάβαμε θετική απάντηση από τον συνομιλητή μας με αυτή την έννοια, περιμένουμε να προχωρήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Είμαστε εποικοδομητικοί και θετικοί, αυτή είναι η προσέγγισή μας».

Σχετικές Αναρτήσεις

Επόμενο Άρθρο

Απάντηση

Προτεινόμενα