• Ιντα Είμαστε;
  • Επικοινωνία
Τετάρτη, 6 Ιουλίου, 2022
10 °c
Chios
11 ° Κυ
14 ° Δε
14 ° Τρ
11 ° Τε
Inda News
  • Χίος
  • Β. Αιγαίο
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Άποψη
  • Επιστήμη
  • Ψυχαγωγία
  • Πολιτισμός
    • Λογοτεχνία
  • Video
No Result
View All Result
  • Χίος
  • Β. Αιγαίο
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Άποψη
  • Επιστήμη
  • Ψυχαγωγία
  • Πολιτισμός
    • Λογοτεχνία
  • Video
No Result
View All Result
Inda News

Κελάρι στο βυθό της θάλασσας για τα κρασιά της Ένωσης Ηρακλείου

13 Φεβρουαρίου 2022
σε Ελλάδα
0

Αρχική » Ελλάδα » Κελάρι στο βυθό της θάλασσας για τα κρασιά της Ένωσης Ηρακλείου

add 2Στο βυθό της θάλασσας σε βάθος 25 μέτρων, βρίσκονται ήδη πέντε χιλιάδες φιάλες κρασιού της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου (ΕΑΣΗ), που σε συνεργασία με τον επιχειρηματία-δύτη Μανώλη Βουτσαλά, επιχειρεί να δημιουργήσει ένα νέο προϊόν του κρητικού αμπελώνα, το οποίο θα ονομάζεται «Ναυάγιο». Πρόκειται για μια μέθοδο παλαίωσης που εφαρμόζεται πρώτη φορά στην Κρήτη και στοχεύει στο να αναδείξει μέσω αυτού του τρόπου παλαίωσης, τα εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά του κρητικού οίνου.

add 8«Το όλο εγχείρημα ξεκινάει από το ότι θέλουμε να κάνουμε και άλλα πράγματα σε σχέση με τον κρητικό αμπελώνα. Βυθίσαμε αυτές τις φιάλες με ποικιλίες μαντηλάρι και κοτσυφάλι για να δούμε ποια θα είναι τα αποτελέσματα. Εκτιμώ ότι με το τέλος αυτής της πειραματικής προσπάθειας, θα προκύψει ένα νέο και ιδιαίτερο προϊόν» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου Σταύρος Γαβαλάς, ο οποίος εξήγησε ότι αυτές οι φιάλες, όταν θα ανασυρθούν από το βυθό τον ερχόμενο Αύγουστο θα δοθούν δωρεάν, προκειμένου όσοι αγαπούν το κρασί να γευτούν το αποτέλεσμα.

add 1«Η πρακτική αυτή ακολουθείται σε άλλες περιοχές και μέχρι στιγμής αυτό που γνωρίζουμε, είναι ότι αποδίδει σημαντικά» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου Μύρος Χιλετζάκης που πρόσθεσε ότι η σταθερή θερμοκρασία σε συνδυασμό με την έλλειψη οξυγόνου σε αυτό το βάθος που τοποθετήθηκαν, δημιουργεί ένα ιδανικό περιβάλλον για παλαίωση του κρασιού.

Ο επιχειρηματίας-δύτης Μανώλης Βουτσαλάς που είχε επιχειρήσει ο ίδιος να βυθίσει κάποιες φιάλες, έχοντας συνομιλήσει με Γάλλο δύτη που το εφαρμόζει καιρό, αναφέρθηκε στο εξαιρετικό αποτέλεσμα που προέκυψε από αυτό τον τρόπο ωρίμανσης του κρασιού, υπογραμμίζοντας ότι και στην όψη της η φιάλη, έχοντας συγκεντρώσει γύρω της οργανισμούς του βυθού, αποκτά πέρα από το περιεχόμενο, μια ιδιαίτερη ομορφιά.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ πάντως, διευκρίνισε ότι οι εντυπώσεις όσων δοκιμάσουν τον ερχόμενο Αύγουστο το κρασί, θα σταθμίσουν και τις επόμενες κινήσεις τους, με άξονα την ολοένα και ποιοτικότερη παραγωγή κρασιών, που αναδεικνύουν περαιτέρω τον κρητικό αμπελώνα.

Ετικέτες: κρασιά
Προηγούμενο Άρθρο

Μεγάλη Συμμετοχή στη Συγκέντρωση – Διαμαρτυρία ενάντια στη δημιουργία Υπερδομής που οργάνωσε ο Δήμος Ορεστιάδας (Βίντεο)

Επόμενο Άρθρο

ΥΠΕΞ: Νεκροί δύο Έλληνες ομογενείς από πυρά Ουκρανών στρατιωτών – Τραυματίες ακόμη δύο

Σχετικές Αναρτήσεις

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Αρχές της εβδομάδας οι βαθμολογίες
Ελλάδα

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Αρχές της εβδομάδας οι βαθμολογίες

Πλήρης οδηγός για Power Pass, Fuel Pass και αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών
Ελλάδα

Πλήρης οδηγός για Power Pass, Fuel Pass και αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών

To Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αυτό το καλοκαίρι αλλά και το φθινόπωρο, ταξιδεύει στη Βόρεια Εύβοια
Ελλάδα

To Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αυτό το καλοκαίρι αλλά και το φθινόπωρο, ταξιδεύει στη Βόρεια Εύβοια

Ξεκινά την 1η Ιουλίου η εγγραφή των πολιτών στον προσωπικό γιατρό
Ελλάδα

Ξεκινά την 1η Ιουλίου η εγγραφή των πολιτών στον προσωπικό γιατρό

Επόμενο Άρθρο
ΥΠΕΞ: Νεκροί δύο Έλληνες ομογενείς από πυρά Ουκρανών στρατιωτών – Τραυματίες ακόμη δύο

ΥΠΕΞ: Νεκροί δύο Έλληνες ομογενείς από πυρά Ουκρανών στρατιωτών – Τραυματίες ακόμη δύο

Απόλαυση ν’ ακούς, διαβάζεις Μαζάουερ (Του Μιχάλη Μόσχου)

Απόλαυση ν’ ακούς, διαβάζεις Μαζάουερ (Του Μιχάλη Μόσχου)

Απάντηση Ακύρωση απάντησης

Προτεινόμενα

Τιμή και Σεβασμός στους Ναυτικούς μας (Του Αριστείδη Ζαννίκου)

Τιμή και Σεβασμός στους Ναυτικούς μας (Του Αριστείδη Ζαννίκου)

Δημοφιλή Νέα

  • Δημοτικό Συμβούλιο Χίου: Δελφινάριο δίχως τέλος

    Δημοτικό Συμβούλιο Χίου: Δελφινάριο δίχως τέλος

    0 κοινοποιήσεις
    Κοινοποίηση 0 Tweet 0
  • Ανδρέας Παπανδρέου: Το μεταρρυθμιστικό του έργο και ποιοι τον πολεμούν 24 χρόνια μετά τον θάνατό του ( γράφει ο Δήμος Καρασούλης)

    325 κοινοποιήσεις
    Κοινοποίηση 325 Tweet 0
  • Χωρίς την παραμικρή αναφορά σε Μηταράκη και Υπερδομές η Συνέντευξη του Αναπληρωτή Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γ. Βασιλειάδη και του βουλευτή Α. Μιχαηλίδη.

    0 κοινοποιήσεις
    Κοινοποίηση 0 Tweet 0
  • ΣυμμαΧία Αξιών «Η κατρακύλα τους δεν έχει όρια! Πλήρης ευτελισμός του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και του Δημάρχου.

    0 κοινοποιήσεις
    Κοινοποίηση 0 Tweet 0
  • Χίος Μπροστά : «Δήμαρχος (Ν)τράπερ»

    0 κοινοποιήσεις
    Κοινοποίηση 0 Tweet 0
Inda News

Inda News

Ενημέρωση Με Άποψη

NeuroSynthesis ΕE

Ελευθερίου Βενιζέλου 86
82132, Χίος
Ελλάδα

Επικοινωνία

P. (0030) 22710 81989
F. (0030) 22710 81989
Email: info@indanews.gr

Κορωνοϊός: 11124 κρούσματα σήμερα. 46 η Χίος

Κορωνοϊός: 11124 κρούσματα σήμερα. 46 η Χίος

Τα νέα κρούσματα σήμερα Κυριακή 30 Ιανουαρίου ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με την ενημέρωση, κατά το...

Περισσότερα
  • Χίος
  • Β. Αιγαίο
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Άποψη
  • Επιστήμη
  • Ψυχαγωγία
  • Πολιτισμός
    • Λογοτεχνία
  • Video

Μέλος Του

melos media

Ετικέτες

Παντελής Μπουγδάνος Χίος Μπροστά ΄Προσφυγικό ΕΕ Κυριάκος Μητσοτάκης Χίος Σάμος Ανδρέας Μιχαηλίδης ΗΠΑ ΣΥΡΙΖΑ Νότης Μηταράκης νέα κρούσματα Τουρκία Δήμος Χίου Μεταναστευτικό Λέσβος “Κορονοϊός” Προσφυγικό κορωνοϊός
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

© 2020 Neurosynthesis.

No Result
View All Result
  • Χίος
  • Β. Αιγαίο
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Άποψη
  • Επιστήμη
  • Ψυχαγωγία
  • Πολιτισμός
    • Λογοτεχνία
  • Video

© 2020 Neurosynthesis.

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας χρήστη. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, μπορείτε όμως να διαγραφείτε ανά πάσα στιγμή. Ρυθμίσεις CookiesΑΠΟΔΟΧΗ
Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Απορρήτου Ιστότοπου

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας χρήστη. Από αυτά, τα απολύτως απαραίτητα cookies αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή σας και είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του ιστότοπου. Χρησιμοποιούμε επίσης cookies τρίτων τα οποία αποθηκεύονται μόνο μετά τη συναίνεσή σας και χρησιμοποιούνται για την ανάλυση της συμπεριφοράς σας στη χρήση του ιστότοπου. Για τη χρήση ή μη των cookies τρίτων μπορείτε να αλλάξετε την επιλογή σας οποιαδήποτε στιγμή.
Necessary
Always Enabled
Τα απολύτως απαραίτητα cookies χρησιμοποιούνται για τη διασφάλιση και εύρυθμη λειτουργία του ιστότοπου.
Non-necessary
Χρησιμοποιούμε cookies τρίτων για την ανάλυση της επισκεψιμότητας και της χρήσης του ιστότοπου. Χρησιμοποιούμε επίσης cookies για την προβολή διαφημίσεων και υπηρεσιών τρίτων (youtube).
SAVE & ACCEPT