Εάν η δικαιολογία για το κλείσιμο των σχολείων τις επόμενες δύο ημέρες είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι ακατάλληλες συνθήκες στις τάξεις, λόγω της υποχρέωσης να παραμένουν ανοιχτά τα παράθυρα τους, τότε η νέα απόφαση η οποία εξαιρεί τα σχολεία των Ψαρών και των Οινουσσών από το κλείσιμο, εκθέτει τον Αντιπεριφερειάρχη, διότι είναι στοιχειωδώς «αφέλεια» να περιμένει να πιστέψουν γονείς και μαθητές ότι οι θερμοκρασίες στα δύο μικρά νησιά θα είναι τόσο διαφορετικές από ότι θα είναι στη Χίο, που να επιτρέπει εκεί να ανοίξουν τα σχολεία.
Με δεδομένο ότι υπάρχει αντίδραση από τους συνδικαλιστικούς φορείς δασκάλων και καθηγητών για το παρατεταμένο κλείσιμο επί μία εβδομάδα η απόφαση της εξαίρεσης που γνωστοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης εντείνει τον προβληματισμό και δικαιώνει τις ενστάσεις που έχουν εκφραστεί.
Η ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη:
Την αναστολή λειτουργίας όλων των Σχολικών Μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και των Σχολείων Ειδικής Αγωγής όλων των βαθμίδων για την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022 λόγω εκτάκτων καιρικών συνθηκών, με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, σε συνάρτηση με τα θέματα της πανδημίας, έτσι ώστε να εξασφαλισθεί η ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών καθώς και να αποφευχθούν ατυχήματα.
Εξαιρούνται οι σχολικές μονάδες Ψαρών και Οινουσσών.