Άμεσα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας ζητεί ο καθηγητής Περιβαλλοντικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, με φόντο την μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας. Τα όσα λέει ο κ. Σαρηγιάννης έρχονται να προστεθούν στις σφοδρές ανησυχίες των ειδικών που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες, με εκτιμήσεις για 2.500 νεκρούς έως το τέλος του έτους και για ασφυκτικές πιέσεις που θα δεχτούν τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας.
Η πρόταση βόμβα από Σαρηγιάννη
Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής κατέθεσε πρόταση για υποχρεωτικό τεστ κορονοϊού για όλους τους εργαζόμενους, ακόμη και τους εμβολιασμένους. Παράλληλα βασιζόμενος στα επιδημιολογικά μοντέλα για την πανδημία, εκτίμησε πως τα ημερήσια κρούσματα κορoνοϊού θα φτάσουν τα 5.000 στα μέσα του Νοεμβρίου, ενώ οι θάνατοι κατά μέσο όρο θα αγγίξουν τους 60.
Υπογράμμισε δε ότι η πορεία του ιού θα είναι αυξητική στο άμεσο χρονικό διάστημα, ενώ κάλεσε την τοπική κοινωνία να εμπλακεί στην καμπάνια του εμβολιασμού ακολουθώντας το παράδειγμα της Πορτογαλίας.