Το πε και τελικά το κάνει ο παράγοντας του Χιώτικου ποδοσφαίρου κύριος Ιάκωβος Λορέντζος ο οποίος στις πρόσφατες εκλογές της ΕΠΣ Χίου εκλέχτηκε ως ανεξάρτητος σύμβουλος στο διοικητικό της συμβούλιο.
Συγκεκριμένα ο κύριος Λορέντζος και προεκλογικά αλλά και μετά την εκλογή του είχε δηλώσει και δεσμευτεί ότι θα δώσει όλες του τις δυνάμεις προκειμένου να υπηρετήσει το Χιώτικο ποδόσφαιρο ανεξάρτητα από συνδυασμούς και παρατάξεις, με μόνο κίνητρο την αγάπη του για τον αθλητισμό και τη νεολαία.
Σήμερα το συμβούλιο στο οποίο ανήκει αξιοποιεί την προσφορά του και τις πλούσιες γνωριμίες του, ιδίως με τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Ζαγοράκη, και του αναθέτει την εκπροσώπηση της ΕΠΣ Χίου στην έκτακτη γενική συνέλευση των μελών της Ελληνικής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κάτι το οποίο ο κύριος Λορέντζος φέρνει σε πέρας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
«Στο ποδόσφαιρο κερδίζουν οι ομάδες, όχι οι μονάδες»
Μετά την υπερψήφιση των τροποποιήσεων του καταστατικού από τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεόδωρος Ζαγοράκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση.
«Σήμερα έγινε ένα μικρό βήμα από εμάς και ένα μεγάλο για το ποδόσφαιρο. Οι Ενώσεις απέδειξαν με την ψήφο τους ότι είναι έτοιμες να προχωρήσουν μπροστά, με βάση τις προτεινόμενες καταστατικές τροποποιήσεις της FIFA και της UEFA. H Ομοσπονδία έκανε το καθήκον της και είναι προφανές ότι όλοι οι αρμόδιοι φορείς χρειάζεται να πράξουν αντίστοιχα.
Το ποδόσφαιρο είχε μια ιστορική ευκαιρία να δώσει λύσεις σε προβλήματα που το απασχολούν διαχρονικά και την αξιοποίησε. Κανένας δεν σκέφτηκε, στην πραγματικότητα, τι θα χάσει, καθώς όλοι είδαν τη μεγάλη εικόνα: τι θα κερδίσει το ποδόσφαιρο.
Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τις διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές και ήρθε ο καιρός να αρχίσουμε να συνεργαζόμαστε και μεταξύ μας. Σαν μία ομάδα. Γιατί στο ποδόσφαιρο κερδίζουν οι ομάδες και όχι οι μονάδες».