Στην δημοσιότητα έδωσε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ Γιώργος Μπελέγρης τα νούμερα σχετικά με την κατανομή που έκανε μέχρι σήμερα ο Δήμος της Χίου από τα χρήματα που τον επιχορήγησε η πολιτεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Η ενημέρωση αυτή του αντιδημάρχου έρχεται ως απάντηση στις επίμονες ερωτήσεις – προτάσεις του Δημοτικού συνδυασμού “Χίος μπροστά” σχετικά με τις ενέργειες του Δήμου και την διάθεση των κονδυλίων για την αντιμετώπιση της πανδημίας
(Ερώτηση του συνδυασμού “ Χίος Μπροστά” προς τον Δήμο της Χίου σχετικά με την Πανδημία)
(Ανικανότητα και αδιαφάνεια και στη διάθεση των κονδυλίων για την πανδημία από την Δημοτική Αρχή.)
Τα στοιχεία πού έδωσε ο κ. Μπελέγρης συγκεντρωτικά αποτυπώνουν ότι μέχρι σήμερα το 70% των χρημάτων δόθηκε για προσλήψεις έκτακτου προσωπικού γεγονός που επιβεβαιώνει την παράταξη “Χίος Μπροστά” η οποία στις ανακοινώσεις της μεταξύ άλλων αναφέρει: «… Ο κ. Μπιλιράκης τόνισε ότι τα χρήματα θα πρέπει να κατευθύνονται σε δράσεις που να βοηθούν στην αντιμετώπιση της πανδημίας αντί για διορισμούς ημετέρων.»
Αδιευκρίνιστο μένει από τα μέχρι σήμερα στοιχεία εάν το έκτακτο αυτό προσωπικό απασχολείται έμμεσα ή άμεσα με εργασίες που αφορούν την αντιμετώπιση και προστασία από την πανδημία, κάτι το οποίο θα δικαιολογούσε απόλυτα την διάθεση των συγκεκριμένων κονδυλίων για προσλήψεις.
Ο Δήμος της Χίου και η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού θα μπορούσε να δώσει στην δημοσιότητα πίνακα κατανομής των εργασιών και των θέσεων του έκτακτου προσωπικού προκειμένου να ενισχύσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας στα μέτρα και τις ενέργειές του Δήμου της Χίου για την πρόληψη και προστασία από την πανδημία.
Το σύνολο των χρημάτων που έχει λάβει ο Δήμος της Χίου σύμφωνα με τα στοιχεία του αντιδημάρχου ανέρχονται στο ποσό 918.000 € Και από τα οποία μέχρι σήμερα έχει διαθέσει 633.000 € και μένουν αδιάθετα 225.000 €
Το αδιάθετο ποσό των 225.000 επιτρέπει να σχεδιαστούν στοχευμένες δράσεις που θα συμβάλλουν στην προστασία της κοινωνίας και θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις του νησιού ασκήσουν την δραστηριότητα τους με τον πλέον ασφαλή τρόπο. Από ότι φαίνεται ιδέες και προτάσεις υπάρχουν και επιβάλλεται να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.