Με ένα εξαιρετικά εκφραστικό λογότυπο ο Δήμος της Ηρωϊκής Νήσου Ψαρών, εγκαινιάζει μια σειρά δράσεων οι οποίες θα λάβουν χώρα ενόψει των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 όπου τα Ψαρά πρωταγωνίστησαν με προεξάρχοντα τον πυρπολητή Κωνσταντίνο Κανάρη.
Το νησί των Ψαρών πότισε με με αγωνίες αίμα και αγώνες το δέντρο της λευτεριάς και ακόμη και μετά το ολοκαύτωμα του 1824, οι Ψαριανοί πρόσφυγες πια σε Μονεμβασιά, Αίγινα, Αθήνα, Κυκλάδες, συνέχισαν να μάχονται για την πατρίδα μέχρι όλη αυτή η προσπάθεια να εξαργυρωθεί με την ανεξαρτησία της Ελλάδος.
Το δαυλί, σήμα κατατεθέν των ατρόμητων Ψαριανών και όχι μόνο πυρπολητών κυριαρχεί στο λογότυπο μαζί με το σύνθημα “Η Φλόγα του ’21 φάρος μας για το μέλλον”.