• Ιντα Είμαστε;
  • Επικοινωνία
Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021
12 °c
Chios
10 ° Κυ
8 ° Δε
9 ° Τρ
11 ° Τε
Inda News
  • Χίος
  • Β. Αιγαίο
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Άποψη
  • Επιστήμη
  • Ψυχαγωγία
  • Πολιτισμός
    • Λογοτεχνία
  • Video
No Result
View All Result
  • Χίος
  • Β. Αιγαίο
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Άποψη
  • Επιστήμη
  • Ψυχαγωγία
  • Πολιτισμός
    • Λογοτεχνία
  • Video
No Result
View All Result
Inda News

ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Νο 29 03.02.2021 (του Γιώργου Φωτ. Παπαδόπουλου)

3 Φεβρουαρίου 2021
σε Άποψη
0

Αρχική » Άποψη » ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Νο 29 03.02.2021 (του Γιώργου Φωτ. Παπαδόπουλου)

* Μπήκαμε ήδη στον Φεβρουάριο του 2021 και ολοένα και η επικαιρότητα ΄΄δίνει και παίρνει΄΄…

* Μιας και διανύουμε το 2021 να αναφέρουμε ότι, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, η Ιερά Μητρόπολις Χίου έχει διοργανώσει μια σειρά επετειακών εκδηλώσεων, μεταξύ των οποίων και η προβολή μικρών, ολιγόλεπτων (10΄), ιστορικών και αγιολογικών εκπομπών. Στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως (www.imchiou.gr), κάθε Δευτέρα (καθόλο το έτος) ο φιλόλογος, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος παρουσιάζει εκπομπή με τίτλο <<Σελίδες Δόξης>>. Ενώ ο υποφαινόμενος, την παραμονή της μνήμης κάθε Αγίου νεομάρτυρα της τοπικής μας Εκκλησίας ή εκ των Κολλυβάδων πατέρων, που μαρτύρησαν ή έδρασαν στη Χίο, θα αναφέρεται στη βιογραφία και το μαρτύριό τους, σε εκπομπή με τίτλο <<Τα Θεμέλια του ΄21>>. Ο Σεβασμιώτατος θα πραγματοποιήσει περί τις 50 εκπομπές και ο υποφαινόμενος περί τις 20. Αξίζει να τις παρακολουθήσετε και να πληροφορηθείτε, σύντομα και με απλά λόγια, όσα διαδραματίστηκαν τις αναφερόμενες χρονικές περιόδους στον τόπο. Η Χίος είναι αγιοτόκος νήσος και είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία, να πληροφορηθείτε τη ζωή και το μαρτύριο των Αγίων της τοπικής μας Εκκλησίας.

* Παρακολουθούμε, τις τελευταίες ημέρες, την διαρκώς αυξανόμενη υποβάθμιση των ΕΛΤΑ στη χώρα μας, που έχει να κάνει με το κλείσιμο πολλών υποκαταστημάτων-πρακτορείων, αλλά και την μη πρόσληψη νέου, μόνιμου προσωπικού στη θέση του συνταξιοδοτηθέντος. Πληροφορηθήκαμε ότι, πρόκειται να κλείσει το υποκατάστημα της Βολισσού, που καλύπτει όλη τη Βορειοδυτική Χίο. Εάν κάτι τέτοιο συμβεί, θα αποτελεί όνειδος. Μετά την κατάργηση του υποκαταστήματος Βροντάδου (κάλυπτε περί τους 5.000 πολίτες), πριν χρόνια, όλα να τα περιμένουμε…! Τελικά, ποια είναι η μέριμνα της Πολιτείας για τις ακριτικές και παραμεθόριες περιοχές; 

* Πραγματικά σε ΄΄κρανίου τόπο΄΄ έχουν μετατραπεί κεντρικές οδοί της πόλης μας, με αφορμή την πραγματοποίηση εργασιών από εταιρεία τηλεφωνίας. Δεν λέμε, αλίμονο, να γίνουν οι όποιες εργασίες. Αλλά, κατά πρώτον δεν μπορεί επί εβδομάδες να είναι σκαμμένος ένας δρόμος δίχως να έχει αποκατασταθεί το οδόστρωμά του και κατά δεύτερον, δεν είναι δυνατόν ενώ οι ίδιες οδοί ασφαλτοστρώθηκαν καθόλο το μήκος και πλάτος τους μόλις πριν από 2-3 χρόνια, να σκάβονται ολομεσής (οριζόντια και κάθετα) και να καλύπτονται μόνο με μια λωρίδα ασφάλτου, δημιουργώντας ΄΄σκαμπανεβάσματα΄΄ στο οδόστρωμα. Τελικά, ΄΄δεν θα γίνουμε άνθρωποι ποτέ΄΄…

* Γεγονότα που ολοένα και –τυχαία;– έρχονται στο φως της δημοσιότητας μαρτυρούν περίτρανα ότι, δυστυχώς, και η σημερινή κυβέρνηση –όπως και η προηγούμενη– δεν έχει ένα συγκεκριμένο σχεδιασμό για τη διαχείριση του μεταναστευτικού στη χώρα μας. Όλα γίνονται ΄΄βλέποντας και κάνοντας΄΄…! Αυτό, βέβαια, φάνηκε εξ αρχής, με την κατάργηση του Υπουργείου Μετανάστευσης και την επαναφορά του μόλις ένα χρόνο κατόπιν. Τούτο, κατέδειξε ότι, ουδείς σοβαρός σχεδιασμός υπήρχε εντός της ΝΔ πριν γίνει κυβέρνηση, για να τον εφαρμόσει όταν θα γινόταν ! Σε τοπικό δε επίπεδο, η διχόνοια και ο αλληλοσπαραγμός καλά κρατεί… Ανίκανοι και ΄΄παρτάκηδες΄΄ μικροπολιτικοί, το μόνο που έχουν καταφέρει είναι να διχάσουν το λαό (από μια περιοχή σε μια άλλη περιοχή…) είτε διότι δεν έχουν τη δύναμη να πουν ευθαρσώς την άποψή τους είτε διότι η κρατούσα κατάσταση τους ευνοεί και δεν θέλουν να επιλυθεί το ζήτημα, μιας και τα προς ΄΄κατανάλωση΄΄ κονδύλια μάλλον είναι αρκετά …!!! 

*Μετά το πέρας της κακοκαιρίας και των τελευταίων χιονοπτώσεων, που έτειναν να αποκλείσουν χωριά και περιοχές (κυρίως στη βόρεια και την κεντρική Χίο), πρέπει να επισημάνω ότι, η πολιτική προστασία της Περιφερειακής Ενότητας Χίου δούλεψε άψογα. Μάλιστα, γίναμε κοινωνοί πληθώρας ευχαριστιών προς το πρόσωπο του Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Παντ. Μπουγδάνου, ο οποίος ήταν παρών στη βόρειο Χίο, επισκέφθηκε όλα τα χωριά με συνεργείο της Πολιτικής Προστασίας και ανταποκρίθηκε άψογα. 

*Ακούστε, τώρα, κάτι, που εάν ισχύσει θα ΄΄σκάσει΄΄ σαν βόμβα μεγατόνων…(πολιτικά) !

Στο σχέδιο Νόμου για την τοπική Αυτοδιοίκηση και τις εκλογές του 2023, που φέρνει η κυβέρνηση προς ψήφιση πριν το Πάσχα του 2021, μεταξύ άλλων, σταχυολογήσαμε και τα εξής (με δυο λόγια, απλά):

1) Η θητεία, πλέον, της Δημοτικής και Περιφερειακής Αρχής αντίστοιχα, θα είναι πενταετής και όχι τετραετής.

2) Ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή, εάν συγκεντρώσουν ποσοστό 43 % (τουλάχιστον για τη Χίο, μάλλον απίθανο !, με τόσους συνδυασμούς που κατέρχονται υποψήφιοι τα τελευταία 12-15 χρόνια).

3) Καταργείται η απλή αναλογική (επιτέλους ! – κατέστρεψε τη χώρα η ακυβερνησία και εκθήλυνε τους συνδυασμούς το αλισβερίσι της… !).

4) Καταργείται η αυτονομία και η ανεξάρτητη κάλπη για την εκλογή Προέδρου και μελών στις τοπικές και δημοτικές Κοινότητες. Οι υποψήφιοι των Τοπικών Συμβουλίων θα προσαρτώνται στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού κάθε υποψηφίου Δημάρχου (μέγιστο σφάλμα, διότι κομματικοποιεί τα τοπικά συμβούλια και αφαιρεί τη δυνατότητα αυτονομίας και ανεξάρτητης πλεύσης στα χωριά. Αυτό, ίσως ήταν το μόνο θετικό που είχε κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση και σήμερα καταργείται !).

5) Για να εκλεγεί έστω ένας δημοτικός σύμβουλος συνδυασμού θα πρέπει αυτός (ο συνδυασμός) να συγκεντρώσει ποσοστό τουλάχιστον 3 % (ορθό !).

6) Ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων μειώνεται σε σχέση με το παρελθόν (ειδικότερα στη Χίο, από 41 θα γίνουν 33). Θα έχει πάνω από το 50 % των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων ο συνδυασμός του Δημάρχου (όπως παλαιότερα).

7) Μειώνεται ο αριθμός και των εκλεγμένων τοπικών συμβούλων (σφάλμα ! Άλλο τα χωριά και άλλο οι πόλεις. Στα χωριά τα μέλη των τοπικών συμβουλίων είναι άμισθα και προσφέρουν εθελοντικές υπηρεσίες. Εξοστρακίζοντάς τα, κατά τον τρόπο αυτό, ουδείς θα ασχολείται πλέον με τα τοπικά συμβούλια, πλην των έμμισθων Προέδρων τους. Η αμοιβή τους ήταν η ηθική ικανοποίηση, που απέρρεε από την εκλογή τους και την ανάθεση αρμοδιοτήτων, που εκτελούσαν αμισθί και εθελοντικά).

8) Οι υποψηφιότητες θα κατατίθενται μέχρι τις 15 Ιουλίου του έτους διενέργειας των εκλογών και αμέσως θα γίνεται η ανακήρυξή των συνδυασμών και των υποψηφίων τους. Τούτο θα γίνεται για να υπάρχει προεκλογική περίοδος 3 μηνών και οι υποψήφιοι να έχουν χρόνο ώστε να παρουσιάζουν επαρκώς το πρόγραμμα και τον σχεδιασμό τους στους πολίτες (ε, ρε ΄΄γλέντια΄΄… !!! Εδώ, ήταν 20 ημέρες και ασκούνταν φοβερές πιέσεις ΄΄αλλαξοπιστίας΄΄ μέχρι την τελευταία στιγμή, όχι να γίνει 3 μήνες…! Θα ΄΄κλάψουν μανούλες΄΄…!!!).

9) Οι εκλογές θα γίνονται την 2η Κυριακή μηνός Οκτωβρίου (δηλαδή οι προσεχείς θα είναι στις 8 Οκτωβρίου 2023) και η ανάληψη της νέας (δημοτικής ή περιφερειακής) Αρχής την 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους (νυν το 2024). 

10) Όσοι συμπολίτες μας, μη εκλεγμένοι, έχουν ορισθεί ως Πρόεδροι νομικών Προσώπων (Δημοσίου ή Ιδιωτικού Δικαίου) Δήμων ή Περιφερειών, καθώς και Εταιριών ή Επιχειρήσεων τους, δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023. Εκτός εάν παραιτηθούν από τις θέσεις τους με τη λήξη του προηγούμενου έτους (δηλαδή υποβάλλουν παραίτηση το αργότερο στις 31/12/2022 για να είναι υποψήφιοι στις εκλογές του Οκτωβρίου 2023). {Κι άλλα… ΄΄γλέντια τρικούβερτα΄΄ με σχετικές αποχωρήσεις και δυσαρέσκειες …!!!}.

11) Επίσης, δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023, όσοι είναι Ειδικοί Σύμβουλοι (έμμισθοι ή άμισθοι), Ειδικοί Συνεργάτες (έμμισθοι ή άμισθοι), Γενικοί Γραμματείς, Εκτελεστικοί Γραμματείς, Συμπαραστάτες του Πολίτη και της Επιχείρησης και Συμπαραστάτες του Δημότη και της Επιχείρησης. Εκτός εάν παραιτηθούν από τις θέσεις τους τον προηγούμενο χρόνο των εκλογών (το αργότερο έως 31/12/2022). Επίσης, όσων εξ αυτών οι αμοιβές ξεπερνούν τις 10.000 Ευρώ ετησίως (δηλαδή όλων, πλην των Συμπαραστατών) δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι, εκτός εάν παραιτηθούν ένα χρόνο πριν τις εκλογές.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, εάν αυτά όλα ψηφιστούν και ισχύσουν (που -όπως φαίνεται- θα γίνει σύντομα), θα έχουμε θεαματικές τροποποιήσεις και αλλαγές σε Δήμους και Περιφέρειες. Βέβαια, οι παλαιότεροι, που ήσαν και σοφότεροι ήμων, έλεγαν ότι <<Όταν ο άνθρωπος σχεδιάζει, ο Θεός γελά>>… !!!- <<Ες … αύριον … τα σπουδαία>> ! Αναμείνατε, θα σας κρατάμε ενήμερους !

*Καθημερινά, δέχομαι τηλεφωνήματα συμπολιτών μας, οι οποίοι ζητούν τη βοήθεια ή μεσολάβησή μου, για τη διευθέτηση ζητημάτων, που αφορούν την τοπική Αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα ζητήματα πρόνοιας. Παιδιά, ως άνθρωπος και χριστιανός, να βοηθήσω, ευχαρίστως, αλίμονο, αλλά μην ξεχνάτε ότι, δεν είμαι πλέον αιρετός και δεν υπηρετώ στην τοπική Αυτοδιοίκηση. Το αναφέρω και από εδώ, διότι τις τελευταίες εβδομάδες τα τηλεφωνήματά σας έχουν υπερπληθυνθεί !  

Ετικέτες: Γεώργιος Φωτ. Παπαδόπουλος
Προηγούμενο Άρθρο

«Είστε υπέρ ή κατά;»*

Επόμενο Άρθρο

Το Θόλος που αντιστέκεται!!! (Φωτό)

Σχετικές Αναρτήσεις

Το Αιγαίο Ανήκει στα Ψάρια του ; (του Γιάννη Καμενάκη)
Άποψη

Το Αιγαίο Ανήκει στα Ψάρια του ; (του Γιάννη Καμενάκη)

Αναγκαία η διάσπαση του Ενιαίου Δήμου Χίου (Του Σωτήρη Παραδείση)
Άποψη

Αναγκαία η διάσπαση του Ενιαίου Δήμου Χίου (Του Σωτήρη Παραδείση)

Εξαφανίστηκαν οι υπερπατριώτες (του Ισίδωρου Λω)
Άποψη

Σκάνδαλα στο χώρο του πολιτισμού και κυβερνητικές ευθύνες. (Του Ισίδωρου Λω)

Οι αυθόρμητες εκδηλώσεις λατρείας στην Ικαρία και το φαγοπότι που δεν είδαν τα ΜΜΕ (Της Ευαγγελίας Μανιτσούδη)
Άποψη

Η Αόρατοι τις μέρες του Χιονιά (Της Ευαγγελίας Μανιτσούδη)

Επόμενο Άρθρο
Ξεκίνησαν σήμερα οι κινητοποιήσεις ενάντια στην υπερφίαλη πρόθεση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη και της κυβέρνησης για δημιουργία κέντρου εγκλεισμού στην περιοχή Θόλος της Δημοτικής Ενότητας Ομηρούπολης.

Το Θόλος που αντιστέκεται!!! (Φωτό)

Κυκλοφόρησε και Διανέμεται Δωρεάν το 3ο “Σείστρο”

Κυκλοφόρησε και Διανέμεται Δωρεάν το 3ο "Σείστρο"

Απάντηση Ακύρωση απάντησης

Προτεινόμενα

Ιταλία: Παρατείνεται η απαγόρευση μετακίνησης των πολιτών από τη μία περιφέρεια στην άλλη

Ιταλία: Παρατείνεται η απαγόρευση μετακίνησης των πολιτών από τη μία περιφέρεια στην άλλη

ΣΥΡΙΖΑ: «Η ΝΔ επιλέγει να παίξει στα ζάρια τη δημόσια υγεία - Είναι επικίνδυνοι»

Δήλωση Αποχώρησης από την Νέα Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ των Φραγκίσκου Σέργη & Ευαγγελίας Μανιτσούδη

Δημοφιλή Νέα

  • Κορωνοϊός: 1 κρούσμα στη Χίο και 1 στη Σάμο. 3 η Λέσβος.

    Χίος-Κορωνοιός: 5 κρούσματα σε γνωστό super market του νησιού!

    0 κοινοποιήσεις
    Κοινοποίηση 0 Tweet 0
  • Γ. Μακριδάκης : Η Υπουργός Πολιτισμού, κ. Μενδώνη αποχαρακτήρισε την αρχαιολογική περιοχή του Θόλους, που η ίδια πριν χρόνια είχε κηρύξει ως προστατευόμενη!

    0 κοινοποιήσεις
    Κοινοποίηση 0 Tweet 0
  • “Μπορώ να φέρω και 10.000 και θα το κάνω” Βαριά προσβολή με συνέπειες από κ. Νότη Μηταράκη

    0 κοινοποιήσεις
    Κοινοποίηση 0 Tweet 0
  • Χιονοστιβάδα εξελίξεων: Το ΟΧΙ της Χίου παγώνει Κύτελη και ζεσταίνει Μουτζούρη

    0 κοινοποιήσεις
    Κοινοποίηση 0 Tweet 0
  • Αδιάβαστος ο Δήμαρχος Χίου.

    0 κοινοποιήσεις
    Κοινοποίηση 0 Tweet 0
Inda News

Inda News

Ενημέρωση Με Άποψη

NeuroSynthesis ΕE

Ελευθερίου Βενιζέλου 86
82132, Χίος
Ελλάδα

Επικοινωνία

P. (0030) 22710 81989
F. (0030) 22710 81989
Email: info@indanews.gr

Κορωνοϊός: 2 νέα κρούσματα σε Λέσβο και Σάμο αντίστοιχα

Κορωνοϊός: 2 νέα κρούσματα σε Λέσβο και Σάμο αντίστοιχα

2 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο ανακοίνωσε σήμερα 27/2/2021 ο ΕΟΔΥ για...

Περισσότερα
  • Χίος
  • Β. Αιγαίο
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Άποψη
  • Επιστήμη
  • Ψυχαγωγία
  • Πολιτισμός
    • Λογοτεχνία
  • Video

Μέλος Του

melos media

Ετικέτες

κορωνοϊός Μόρια κυβέρνηση Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου Ελλάδα ΕΕ Σάμος Κυριάκος Μητσοτάκης Νότης Μηταράκης ΗΠΑ νέα κρούσματα ΣΥΡΙΖΑ Δήμος Χίου Μεταναστευτικό Τουρκία Λέσβος “Κορονοϊός” Προσφυγικό κορωνοϊός
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

© 2020 Neurosynthesis.

No Result
View All Result
  • Χίος
  • Β. Αιγαίο
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Άποψη
  • Επιστήμη
  • Ψυχαγωγία
  • Πολιτισμός
    • Λογοτεχνία
  • Video

© 2020 Neurosynthesis.

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας χρήστη. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, μπορείτε όμως να διαγραφείτε ανά πάσα στιγμή. Ρυθμίσεις CookiesΑΠΟΔΟΧΗ
Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Απορρήτου Ιστότοπου

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας χρήστη. Από αυτά, τα απολύτως απαραίτητα cookies αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή σας και είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του ιστότοπου. Χρησιμοποιούμε επίσης cookies τρίτων τα οποία αποθηκεύονται μόνο μετά τη συναίνεσή σας και χρησιμοποιούνται για την ανάλυση της συμπεριφοράς σας στη χρήση του ιστότοπου. Για τη χρήση ή μη των cookies τρίτων μπορείτε να αλλάξετε την επιλογή σας οποιαδήποτε στιγμή.
Necessary
Always Enabled

Τα απολύτως απαραίτητα cookies χρησιμοποιούνται για τη διασφάλιση και εύρυθμη λειτουργία του ιστότοπου.

Non-necessary

Χρησιμοποιούμε cookies τρίτων για την ανάλυση της επισκεψιμότητας και της χρήσης του ιστότοπου. Χρησιμοποιούμε επίσης cookies για την προβολή διαφημίσεων και υπηρεσιών τρίτων (youtube).