• Ιντα Είμαστε;
  • Επικοινωνία
Τρίτη, Απρίλιος 13, 2021
10 °c
Chios
14 ° Τρ
14 ° Τε
12 ° Πε
15 ° Πα
Inda News
  • Χίος
  • Β. Αιγαίο
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Άποψη
  • Επιστήμη
  • Ψυχαγωγία
  • Πολιτισμός
    • Λογοτεχνία
  • Video
No Result
View All Result
  • Χίος
  • Β. Αιγαίο
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Άποψη
  • Επιστήμη
  • Ψυχαγωγία
  • Πολιτισμός
    • Λογοτεχνία
  • Video
No Result
View All Result
Inda News

Ιδού η Κατάντια του Δημοτικού Συμβουλίου και ποιοι την προκαλούν!! – (Βίντεο)

26 Νοέμβριος 2020
σε Χίος
1

Αρχική » Χίος » Ιδού η Κατάντια του Δημοτικού Συμβουλίου και ποιοι την προκαλούν!! – (Βίντεο)

Την Παρασκευή που μας πέρασε 13/11/2020, πραγματοποιήθηκε Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο αναδείχτηκε γι’ άλλη μια φορά μια μίζερη κατάσταση παρακμής και πολιτικής νοσηρότητας στην οποία έχει περιέλθει το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου. Φυσικά αυτό το θλιβερό δεδομένο έχει και ονοματεπώνυμο και πρωταγωνιστές.

Αναφερόμαστε στο πρώτο μέρος της διαδικασίας του συμβουλίου, όπου δια στόματος του επικεφαλή της παράταξης Χίος Μπροστά, Γιάννη Καραβασίλη, κατατέθηκε πρόταση  με το εξής περιεχόμενο:

“Οι συνεδριάσεις των Νομικών Προσώπων και των εταιρειών του δήμου να γίνονται με τηλεδιάσκεψη και να τηρούνται ακριβή πρακτικά και όλες οι εισηγήσεις και οι αποφάσεις με λεπτομέρεια. Τα πάντα όσα θα καταγράφονται θα αποθηκεύονται ηλεκτρονικά.”

Τι πιο ξεκάθαρο, τι πιο αυτονόητο από το παραπάνω!

Μια διαδικασία που δεν χρειάζονταν παραπάνω από 2 λεπτά για να ξεκαθαρίσει, φρόντισε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, κύριος Παύλος Καλογεράκης με την αμέριστη συμπαράσταση του Προέδρου της ΔΕΥΑΝΧ, κυρίου Βασίλη Μυριαγκού να την σύρουν για πάνω από μία ώρα υποτιμώντας την νοημοσύνη των παριστάμενων δημοτικών συμβούλων και όσων άλλων παρακολουθούσαν.

Τι συνέβη όμως πραγματικά;

Αμέσως μόλις ο κύριος Καραβασίλης κατέθεσε την πρόταση, κλήθηκαν από τον πρόεδρο όλοι οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων να τοποθετηθούν. Σε ένα τόσο αυτονόητο ζήτημα όλοι κατά σειρά (Τριαντάφυλλος, Καραβασίλης, Βουρνούς, Σκούφαλος, Στάθης, Αντώνογλου) έσπευσαν να συμφωνήσουν. Μαζί τους συμφώνησε κι ο Δήμαρχος υπογραμμίζοντας πως κάτι τέτοιο είναι θέμα αρχής.

Το ανακάτεμα της τράπουλας

Αμέσως μετά ο κ. Μυριαγκός ζήτησε να τοποθετηθεί. Παρά το ότι η παράταξη που «μάλλον εκπροσωπεί» (!!!) μόλις πριν λίγο είχε εκφράσει την συμφωνία της στο θέμα, ο κ. Μυριαγκός λειτουργώντας ως μέγας και ανιδιοτελής θεματοφύλακας της νομιμότητας και της εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου υπογράμμισε ότι πρέπει να συμπεριληφθεί στην απόφαση η εγκύκλιος του υπουργείου εσωτερικών σχετικά με τις συνεδριάσεις των νομικών προσώπων των δήμων κατά την διάρκεια του κορωνοϊού. Μάλιστα τόνισε ότι δεν γίνεται να ψηφιστεί κάτι το οποίο λίγο αργότερα μπορεί να ακυρώνεται από κάποια άλλη ρύθμιση που η εγκύκλιος θα ορίζει. Με τα λόγια του ο Πρόεδρος άφησε να εννοηθεί ότι κάτι ξέρει σχετικά που όμως δεν αποκάλυψε.

Ο κ. Καλογεράκης δήλωσε ρητά ότι δεν γνωρίζει την εγκύκλιο (!!!)  και θα χρειάζονταν 15 μέρες ώστε να επανέλθει επί του θέματος αφού την βρει και την μελετήσει (!!!)

Πολλοί από τους επικεφαλής των παρατάξεων απόρησαν πως μπορεί να δημιουργείται εμπλοκή (αυτή τη φράση είπε ο κ. Καλογεράκης) για ένα θέμα αυτονόητο για το οποίο όλοι συμφωνούν καταστώντας σαφές ότι εύλογα ότι ορίζει και το υπουργείο είναι σεβαστό. Χαρακτηριστικές είναι οι τοποθετήσεις των κυρίων Στάθη, Αντωνόγλου, Τριαντάφυλλου.

Το θέατρο του παραλόγου

Η Δημοτική Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, κυρία Κλαίρη Κωστάλα θέλησε να βοηθήσει τον κ. Καλογεράκη και με παρέμβαση της άρχισε να διαβάζει χωρίο της εγκυκλίου για το θέμα.

Στο σημείο αυτό φαίνεται πως κάποιο θαύμα επιτελέστηκε και ο κύριος Καλογεράκης που μόλις πριν λίγο δήλωσε ότι δεν γνωρίζει την εγκύκλιο, διέκοψε την δημοτική σύμβουλο της ΛΑΣ λέγοντας με απαξιωτικό ύφος ότι “δεν είναι αυτή η εγκύκλιος που διαβάζει”....

Στο σημείο αυτό παρεμβαίνει εκ νέου ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝΧ κ. Μυριαγκός και αποκαλύπτει το για ποια εγκύκλιο κάνει λόγο. Την 77-440. Μια εγκύκλιο του υπουργείου που αφορά την λειτουργία των Περιφερειών.

Αμέσως ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Τριαντάφυλλος, επεσήμανε διευκρινιστικά ότι άλλη η εγκύκλιος για τις περιφέρειες κι άλλη αυτή που αφορά τους Δήμους!

Δηλαδή ο «υπέρμαχος» της νομιμότητας κ. Μυριαγκός έκανε όλη αυτήν την παράσταση, ότι με ευλάβεια δηλαδή τηρεί στην προεδρία του την νομιμότητα, εφαρμόζοντας όμως  λάθος εγκύκλιο (!!!)…    …Δυστυχώς το άκρον άωτον του ξεπεσμού και της υποκρισίας !

Τελικά η κυρία Κωστάλα  διάβαζε το σωστό κείμενο..!

Ο κύριος Μυριαγκος τόνισε πως έκανε λάθος και εννοούσε πράγματι την εγκύκλιο που η κ. Κωστάλα προσφέρθηκε να αναγνώσει (!!!)

 Κωμικοτραγικές καταστάσεις

Ακολούθησε λοιπόν ψηφοφορία στην οποία όλοι ψηφίζουν θετικά για το ζήτημα που οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης κατέθεσαν, όμως ο κύριος Κάρμαντζης και η παράταξή του ξαφνικά διατύπωσαν ενστάσεις και έτσι ψήφισαν λευκό παρότι ο ίδιος πριν λίγο έκανε λόγο για ζήτημα αρχής και είχε συμφωνήσει….

Ο «έμπειρος» κ. Καλογεράκης μίλησε για πλειοψηφική απόφαση. Ο επικεφαλής της Χιακής Συμπολιτείας, κ. Αντώνογλου του υπενθύμισε ότι από την στιγμή που έχουμε θετικές ψήφους και λευκά η απόφαση είναι ομόφωνη. Ο κύριος Καλογεράκης «αναγνώρισε»… το λάθος (!!!)

Ο κ. Μυριαγκός όμως δεν είχε πει ακόμη την τελευταία του λέξη. Στο άκουσμα του ομόφωνου της απόφασης παίρνει τον λόγο και ζητά να τεθεί σε ψηφοφορία και η δική του πρόταση.

Ποιά δηλαδή;;

Το να ψηφίσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι το αν το Νομικά Πρόσωπα θα συνεδριάζουν δεσμευόμενα από την εγκύκλιο του υπουργείου!!!

Ο κ. Κάρμαντζης έσπευσε να συμφωνήσει και άλλαξε (για 3 φορά) την ψήφο που ακριβώς πριν από ένα λεπτό είχε δώσει (!!!)   δεσμεύοντας την παράταξή του.  ‘Ομως μάλλον ο κύριος Κλιαμενάκης είχε άλλη γνώμη καθώς παρενέβη και υπογράμμισε σε έντονο ύφος ότι διαφωνεί με την πρόταση Μυριαγκού, !!!  αποκαλύπτοντας ότι εδώ και καιρό έχει ζητήσει πρακτικά των συνεδριάσεων της ΔΕΥΑΝΧ τα οποία ποτέ δεν έχει λάβει και υπαινισσόμενος ότι εγγράφονται από την ΔΕΥΑΧ ομόφωνες αποφάσεις ακόμη κι όταν το διοικητικό της συμβούλιο δεν έχει καν συνεδριάσει. !!!

Το θέμα έληξε εκεί και η πρόταση του κ. Μυριαγκού δεν ετέθη σε ψηφοφορία.

Συμπεράσματα

Α) Θα ισχυρίζονταν κανείς ότι το λυπηρό της υπόθεσης είναι ότι η κίνηση αυτή του κυρίου Μυριαγκού κάθε άλλο παρά κατέδειξε ότι ο ίδιος κόπτεται για την τήρηση της νομιμότητας στις λειτουργίες του Δήμου.

Απεναντίας αναδεικνύει μια πολιτική ιδιοτέλεια που προσπαθεί να απεμπολήσει τις δικές του ευθύνες για πρακτικά συμβουλίων της ΔΕΥΑΧ που όχι μόνο δεν κρατήθηκαν σωστά αλλά διατύπωσαν και…ομόφωνες αποφάσεις τη στιγμή που σύμβουλοι είτε δεν ήταν παρόντες είτε διαφωνούσαν! Μάλλον αυτή είναι η πολιτική που θέλει να ασκήσει ο κύριος Μυριαγκός στην διοίκηση της ΔΕΥΑΧ…

Στη περίπτωσή του ισχύει το “όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται” γι’ αυτό και σήκωσε αμέσως το γάντι επιχειρώντας να τορπιλίσει μια πρόταση που ο κάθε καλόπιστος συνομιλητής δεν μπορεί παρά να την δεχτεί.

Φαίνεται ότι και τα ευκόλως εννοούμενα διαγράφονται πολύ περίπλοκα στο μυαλό κάποιων…

Β) Ο κύριος Παύλος Καλογεράκης, φαίνεται όχι ότι δεν μπορεί (παρά τα συνεχόμενα λάθη) αλλά δεν θέλει να λειτουργήσει ως ένας διαπαραταξιακός Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου ως οφείλει να κάνει. Απεναντίας όλες του οι ενέργειες φανερώνουν μια πρωτοφανή πολιτικά ιδιοτελή παραταξιακή στάση.

Από την στιγμή που όλες οι παρατάξεις συμπεριλαμβανομένης και της δικής του συμφώνησαν από την αρχή σε ένα -ξαναλέμε- αυτονόητο αίτημα που αφορά την λειτουργία των Νομικών Προσώπων και εταιρειών του Δήμου έπρεπε να λήξει εκεί το θέμα και όχι να επιδοθεί σε ένα αχαρακτήριστο πιγκ-πονγκ με τον κύριο Μυριαγκό το οποίο εν τέλει το μόνο που κατέδειξε είναι μια νοσηρή κατάσταση έκπτωσης του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου που το μόνο που πετυχαίνει είναι να αναδίδει μια απίστευτη πολιτική αποφορά η οποία οδηγεί τον κόσμο στο να απορρίπτει συλλήβδην τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Όλα όσα παραπάνω τεκμηριώσαμε αναδεικνύονται στα 2 βίντεο που αμέσως ακολουθούν.

Αξίζει να παρακολουθήσει κανείς με προσοχή πόσες φορές!!! ένα τόσο απλό θέμα ανακυκλώθηκε με ευθύνη τόσο του Προέδρου του ΔΣ κυρίου Καλογεράκη όσο και του Προέδρου της ΔΕΥΑΝΧ, κυρίου Μυριαγκού. Δύσκολοι καιροί για Πρόεδρους..!

 

 

 

 

Ετικέτες: Βασίλης ΜυριαγκόςΔημοτικό Συμβούλιο ΧίουΠαύλος Καλογεράκης
Προηγούμενο Άρθρο

Γιώργος Αντ. Αμέντας: “Η κυβέρνηση ρίχνει λάδι στη φωτιά σε μια περίοδο που ο ελληνικός λαός θα έπρεπε να είναι ενωμένος απέναντι στην Πανδημία”

Επόμενο Άρθρο

Με “Πραξικόπημα” 90.000 € για το Σιντριβάνι στην πλατεία Χίου!…  που θα  λειτουργούσε το καλοκαίρι!

Σχετικές Αναρτήσεις

Φάρκαινα: Δημοτική αρχή πρώτη στις φωτογραφήσεις, τελευταία στη συντήρηση.
Χίος

Φάρκαινα: Δημοτική αρχή πρώτη στις φωτογραφήσεις, τελευταία στη συντήρηση.

Από την «ΕΤΑΔ ΑΕ» νοικιάζει το Θόλος ο κ. Μηταράκης
Χίος

Από την «ΕΤΑΔ ΑΕ» νοικιάζει το Θόλος ο κ. Μηταράκης

Συλληπτήριο Ψήφισμα  από τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Χίου για τον απροσδόκητο θάνατο του Ν. Σαρρή
Χίος

Συλληπτήριο Ψήφισμα από τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Χίου για τον απροσδόκητο θάνατο του Ν. Σαρρή

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου :« Απαντήσεις από την Νομοτέλεια επί ερωτημάτων σε θέματα τα οποία προέκυψαν κατά τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.»
Χίος

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου :« Απαντήσεις από την Νομοτέλεια επί ερωτημάτων σε θέματα τα οποία προέκυψαν κατά τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.»

Επόμενο Άρθρο
Με “Πραξικόπημα” 90.000 € για το Σιντριβάνι στην πλατεία Χίου!…  που θα  λειτουργούσε το καλοκαίρι!

Με "Πραξικόπημα" 90.000 € για το Σιντριβάνι στην πλατεία Χίου!…  που θα  λειτουργούσε το καλοκαίρι!

Πολυτεχνείο: Στη Σακελλαροπούλου στις 12:00 το ψήφισμα για την απαγόρευση των συναθροίσεων

Πολυτεχνείο: Στη Σακελλαροπούλου στις 12:00 το ψήφισμα για την απαγόρευση των συναθροίσεων

Σχόλια 1

  1. Παράθεμα: Τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου για το "πολύκροτο" θέμα για την "Εύρυθμη λειτουργία των Διοικητικών Συμβουλίων των Νομικών Πρ

Απάντηση Ακύρωση απάντησης

Προτεινόμενα

Η Περιφερειακή Ενότητα Χίου αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομιά της Χίου μέσα από τα πεζοπορικά μονοπάτια.

Η Περιφερειακή Ενότητα Χίου αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομιά της Χίου μέσα από τα πεζοπορικά μονοπάτια.

Στον αγώνα μας η διέξοδος και όχι στις συναλλαγές με την εξουσία και την εργοδοσία.

Στον αγώνα μας η διέξοδος και όχι στις συναλλαγές με την εξουσία και την εργοδοσία.

Δημοφιλή Νέα

  • Θρήνος... Νεκρός 18χρονος μοτοσικλετιστής, με βαριά τραύματα ο άλλος.

    Θρήνος… Νεκρός 18χρονος μοτοσικλετιστής, με βαριά τραύματα ο άλλος.

    0 κοινοποιήσεις
    Κοινοποίηση 0 Tweet 0
  • Πεταμένα λεφτά… Εκεί που « Πονάει » να πατήσει ο Μουτζούρης την Johansson

    0 κοινοποιήσεις
    Κοινοποίηση 0 Tweet 0
  • Χίος-κορωνοϊός: 4 υπάλληλοι του τομέα καθαριότητας του Δήμου θετικοί στον κορωνοϊό

    0 κοινοποιήσεις
    Κοινοποίηση 0 Tweet 0
  • Οι υπερδομές που κατασκευάζονται ήδη (στην Σάμο, Κώ,Λέρο) δεν θα θεωρούνται εθνικό έδαφος.

    0 κοινοποιήσεις
    Κοινοποίηση 0 Tweet 0
  • Σοβαρό τροχαίο στα Νένητα

    0 κοινοποιήσεις
    Κοινοποίηση 0 Tweet 0
Inda News

Inda News

Ενημέρωση Με Άποψη

NeuroSynthesis ΕE

Ελευθερίου Βενιζέλου 86
82132, Χίος
Ελλάδα

Επικοινωνία

P. (0030) 22710 81989
F. (0030) 22710 81989
Email: info@indanews.gr

Εγκαταλείπει τον στόχο του μαζικού εμβολιασμού η Αυστραλία μέχρι το τέλος του 2021

Εγκαταλείπει τον στόχο του μαζικού εμβολιασμού η Αυστραλία μέχρι το τέλος του 2021

Η Αυστραλία εγκατέλειψε τον στόχο που είχε για τον εμβολιασμό σχεδόν του...

Περισσότερα
  • Χίος
  • Β. Αιγαίο
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Άποψη
  • Επιστήμη
  • Ψυχαγωγία
  • Πολιτισμός
    • Λογοτεχνία
  • Video

Μέλος Του

melos media

Ετικέτες

Ανδρέας Μιχαηλίδης Χίος κυβέρνηση Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου Ελλάδα ΕΕ Σάμος Κυριάκος Μητσοτάκης Νότης Μηταράκης ΗΠΑ ΣΥΡΙΖΑ νέα κρούσματα Δήμος Χίου Μεταναστευτικό Τουρκία “Κορονοϊός” Λέσβος Προσφυγικό κορωνοϊός
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

© 2020 Neurosynthesis.

No Result
View All Result
  • Χίος
  • Β. Αιγαίο
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Άποψη
  • Επιστήμη
  • Ψυχαγωγία
  • Πολιτισμός
    • Λογοτεχνία
  • Video

© 2020 Neurosynthesis.

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας χρήστη. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, μπορείτε όμως να διαγραφείτε ανά πάσα στιγμή. Ρυθμίσεις CookiesΑΠΟΔΟΧΗ
Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Απορρήτου Ιστότοπου

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας χρήστη. Από αυτά, τα απολύτως απαραίτητα cookies αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή σας και είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του ιστότοπου. Χρησιμοποιούμε επίσης cookies τρίτων τα οποία αποθηκεύονται μόνο μετά τη συναίνεσή σας και χρησιμοποιούνται για την ανάλυση της συμπεριφοράς σας στη χρήση του ιστότοπου. Για τη χρήση ή μη των cookies τρίτων μπορείτε να αλλάξετε την επιλογή σας οποιαδήποτε στιγμή.
Necessary
Always Enabled

Τα απολύτως απαραίτητα cookies χρησιμοποιούνται για τη διασφάλιση και εύρυθμη λειτουργία του ιστότοπου.

Non-necessary

Χρησιμοποιούμε cookies τρίτων για την ανάλυση της επισκεψιμότητας και της χρήσης του ιστότοπου. Χρησιμοποιούμε επίσης cookies για την προβολή διαφημίσεων και υπηρεσιών τρίτων (youtube).

SAVE & ACCEPT