Σε μια μάλλον κωμικοτραγική προσπάθεια (με αφορμή τα γεγονότα στον Έβρο) να παρουσιάσει ένα ανθρωπιστικό-φιλοπροσφυγικό πρόσωπο ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν οδηγήθηκε σε ένα εκ νέου κρεσέντο ακραίων δηλώσεων εναντίον της χώρας μας σε μια προσπάθεια να κερδίσει την υποστήριξη της Ευρώπης όσον αφορά τις επιδιώξεις του στη Συρία:
“Προσπαθούν με όλα τα μέσα να απαγορεύσουν τη διέλευση στους μετανάστες, προσπαθούν να τους πνίξουν στη θάλασσα ή να τους σκοτώσουν” συνέχισε στον ίδιο προκλητικό τόνο μιλώντας για τη δράση των ελληνικών αρχών χωρίς να παραθέσει ούτε ένα στοιχείο που να αποδεικνύει τους ισχυρισμούς του.
Συνέχισε στον ίδιο τόνο: Κατά το Β’ παγκόσμιο πόλεμο Ελληνες πρόσφυγες φιλοξενήθηκαν στην Συρία. Ισως ο Μητσοτάκης να είναι εγγονός αυτών των ανθρώπων”.
Ο Ερντογάν κάλεσε τις ευρωπαϊκές χώρες να δράσουν στη γραμμή της Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου θέλοντας να ενισχύει ένα φιλοπροσφυγικό προφίλ. “Αν θέλει η Ευρώπη να λύσει το μεταναστευτικό πρόβλημα, θα πρέπει να υποστηρίξει τις πολιτικές και ανθρωπιστικές λύσεις της Τουρκίας στη Συρία. Ελπίζουμε ότι οι πρόσφατες εξελίξεις θα οδηγήσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση να δει την αλήθεια και να δώσει την απαραίτητη υποστήριξε στη χώρα μας”υπογράμμισε.
Οι ισχυρισμοί του Ερντογάν ήρθαν να ενισχύσουν τα fake news μερίδας του τουρκικού τύπου που έκαναν λόγο για νεκρούς στα σύνορα Τουρκίας-Ελλάδας.
Για το τέλος, ο Τούρκος πρόεδρος άρχισε να καταμετρά τις απώλειες του συριακού στρατού με…ακρίβεια προπαγάνδας. “Εχουμε εξοντώσει 3138 στρατιώτες και έχουμε εξολοθρεύσει 151 άρματα, 100 μονάδες πυροβολικού, 3 αεροπλάνα, 8 ελικόπτερα, 8 συστήματα αεράμυνας και 60 τεθωρακισμένα οχήματα” τόνισε.
Πηγή News 24 7